2min Devices

Motorola onthult Android-toestel: CLIQ

Motorola heeft gisteren een nieuw Android-toestel gelanceerd. De CLIQ, zoals het toestel heet, gaat op een eigen interface draaien en komt in ieder geval naar T-Mobile USA. Of het toestel naar Nederland gaat komen, is nog onbekend.

Op Techzine wisten wij al te berichten dat er gisteren een Android-persconferentie zou zijn. Deze persconferentie bevestigde echter niet de geruchten die de ronde doen. De geruchten spreken namelijk over twee Android-toestellen en Motorola heeft er maar één aangekondigd. De geruchten over twee Android-toestellen van Motorola blijken dus vooralsnog niet bevestigd te zijn.

Het nieuwe toestel van Motorola is de CLIQ. Dit is een Android-toestel dat in samenwerking met T-Mobile USA tot stand is gekomen. Het toestel biedt een unieke interface genaamd MOTOBLUR. Hierover wisten wij op Techzine ook al eerder te publiceren. De MOTOBLUR-interface moet ervoor zorgen dat men gemakkelijk bij zijn of haar contacten en sociale netwerken kan. Hiermee lijkt het erop dat de interface met hetzelfde doel is ontwikkeld als de Sense-interface van HTC.

Motorola onthult Android-toestel: CLIQ

Het lijkt ook gelijk de come back van Motorola te zijn. Een lange tijd heeft dit bedrijf zich niet meer in de wereld van de mobiele telefonie begeven, maar het lijkt erop dat fabrikant terug is van weggeweest. In ieder geval met het CLIQ-toestel, maar de verwachting is dat er nog wat aankondigingen zullen volgen en dat Motorola het hier niet bij gaat laten.

De CLIQ heeft een fysiek QWERTY-toetsenbord, een vijf megapixel camera en een 3,1"-touchscreen, met een resolutie van 320 x 380. De CLIQ biedt verder een MicroSD-slot met ondersteuning tot 32gb. Er is zowel 3G- als WiFi-connectiviteit aan boord. Het toestel komt in twee kleuren beschikbaar, later deze herfst. Het toestel komt vooralsnog alleen bij T-Mobile USA uit. Andere landen en andere providers zijn nog niet bekend gemaakt.

Op de T-Mobile USA-website is een interactieve demo van het toestel te vinden. Hier is het ook mogelijk om de interface zelf te proberen. Wat het toestel gaat kosten, is eveneens nog niet duidelijk.

Bron:Techzine Redactie