1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony Ericsson heeft bekend gemaakt dat de XPERIA X2 voor ongeveer 675 euro van eigenaar wisselt, het toestel zal enkel bij Vodafone te krijgen zijn. Na verloop van tijd komt het toestel echter wel simlock-vrij in de markt.

Techzine kreeg het toestel afgelopen dinsdag al onder ogen op de launch van Windows Mobile 6.5, het besturingssysteem dat de nieuwe telefoon draait. De X2 volgt de X1 op, die het toch goed deed in Nederland. Over het algemeen vielen de verkopen van de X1 echter toch tegen, zo stellen diverse analisten. Sony Ericsson spreekt dit echter fel tegen.

De X2 is dus de opvolger van de X1 en krijgt dus ook de panel-interface. Die zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk verschillende ‘homescreens’ in kan stellen. De panels kunnen ook tevoorschijn komen op bepaalde tijdstippen. Sony Ericsson rust de X2 uit met Windows Mobile 6.5 en de panel-interface. Qua specificaties heeft het toestel een 8 megapixel-camera en een volledig QWERTY-toetsenbord.

De telefoon zal dus exclusief naar Vodafone gaan. Die provider gaat de telefoon de komende tijd, na release, aanbieden. In november moet de telefoon op de markt liggen, waarmee Vodafone dus profiteert van de kerst-verkopen. Daarna zal het toestel ook simlock-vrij in de markt komen te liggen.