min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft het mogelijk gemaakt om Windows 7 te installeren via USB. Aangezien een netbook vaak geen dvd-speler heeft, zou het niet mogelijk kunnen zijn om je pc te upgraden naar Windows 7. Voor dit probleem heeft Microsoft nu een speciale tool gemaakt.

Het programma dat Microsoft heeft ontwikkeld heet Windows 7 USB/DVD Download Tool en is 946 KB groot. De gebruiker zal eerst een ISO-bestand moeten aanschaffen van Windows 7 in de webwinkel van Microsoft. Dit ISO-bestand bevat gewoon alle bestanden om Windows te installeren.

De tool zorgt er vervolgens voor dat er een kopie van de ISO-image naar een lege USB-stick die 4 GB of meer opslagruimte heeft, wordt gemaakt. Ook kun je het ISO-bestand kopiëren naar een dvd of Blu-ray-disc. Als je Windows 7 wilt installeren, moet je de installatiebestanden uitvoeren vanaf de USB-stick of dvd.

Om de tool te gebruiken moet moet minimaal .NET Framework 2.0 geïnstalleerd zijn en moet je als administrator aangemeld zijn. Ook moet je in de BIOS hebben ingesteld dat de pc als eerste boot vanaf de USB-stick.

De meeste netbooks draaien nog op Windows XP. Wanneer je vanaf XP wil gaan upgraden naar Windows 7 zal een schone installatie noodzakelijk zijn. Het is dan niet mogelijk om je instellingen en applicaties te behouden van Windows XP.