Waar Futuremark, bekend van o.a. de 3Dmark-serie, druk is met het programmeren van het spel Shattered Horizon, komt Unigine met de eerste DirectX 11-benchmark: Dubbed Heaven

De benchmark ondersteunt niet alleen DirectX 11, maar ook DirectX 9, DirectX 10, OpenGL en ook ATI’s Eyefinity multi-monitor-feature. Om de nieuwe DX11-kaarten van ATI, uit de 5000-serie, volledig te benutten, gebruikt de test tessellation technology, geavanceerde SSAO (screen-space ambient occlusion), dynamische lucht met light scattering en volumetrische wolken worden gerenderd door een zeer accuraat algoritme. Een dag en nacht cyclus maakt het geheel helemaal af. Je hebt de keuze of je zelf door het gebied wandelt of vliegt, of dat je de benchmark laat lopen.

Om de DX 11-test te draaien heb je Windows 7 en een kaart uit de 5000-serie van ATI nodig, maar ook als je een andere kaart hebt kan de benchmark interessant zijn. Ook op DX10 ziet het er allemaal heel mooi uit. In een korte test van Techzine verschilde het aantal FPS met Fraps, een FPS-teller, zo’n vijftien procent. Of dit met elke kaart zo is of alleen met deze NVIDIA-kaart is ons niet duidelijk geworden. Wellicht dat er mensen zijn die ook eens kunnen kijken naar het euvel.

De benchmark van Unigen kun je HIER downloaden. Verwacht een dezer dagen in het subforum ‘ Casemodding, Overclocking & Cooling’ een mogelijkheid je benchmark te showen en de resultaten te bediscussiëren.