2min

Apple heeft donderdag Apple TV-software 3.0 gelanceerd, met onder meer een vernieuwde gebruikersinterface, ondersteuning voor iTunes Extra’s en iTunes LP. De software-update is verkrijgbaar als gratis update voor bestaande gebruikers van de Apple TV.

De nieuwe software voor de Apple TV is de derde poging van Apple om de ‘hobby’ van Steve Jobs, de Apple TV, weer nieuw leven in te blazen. Verwacht werd dat Apple ook nieuwe hardware zou introduceren met mogelijkheden om bijvoorbeeld televisie te kijken en je favoriete programma’s op te nemen, maar voorlopig moet men het doen met de nieuwe Apple TV-software die eveneens een aantal nieuwe functies introduceert.

Meest opvallend is een geheel nieuwe gebruikersinterface. Volgens Apple is deze opnieuw vormgegeven zodat de toegang tot favoriete content simpeler en sneller is. Opvallend hieraan is dat alle hoofdcategorieën zoals Movies, TV Shows, Music enzovoorts, gecentreerd op het scherm worden weergegeven. Ook zijn onder meer recent aangekochte films en tv-series nu direct opvraagbaar vanuit het hoofdmenu.

Hoofdmenu van Apple TV 3.0

Naast een vernieuwde interface heeft Apple ook ondersteuning toegevoegd voor iTunes Extra’s en iTunes LP. Deze introduceerde het bedrijf op 9 sepember 2009 al als nieuwe functies van iTunes 9. iTunes Extra’s is bedoeld voor filmliefhebbers die naast de gewone film nog extra content willen hebben zoals verwijderde scenes, interviews en interactieve gallerijen. iTunes LP daarentegen is zowel een vervanging als een uitbreiding van het bekende cd-boekje en biedt onder meer zaken als songteksten, video’s, foto’s en meer.

Apple heeft tevens de Genius Mixes-ondersteuning van iTunes 9, iPhone OS 3.1 en verschillende iPods uitgebreid naar de Apple TV. Genius Mixes stellen op basis van je muzikale voorkeur muziek samen die goed bij elkaar past. In totaal kunnen er maximaal twaalf van zulke playlists aangemaakt worden. Tot slot breidt Apple ook de mogelijkheid om live radiostreams te luisteren uit naar de Apple TV. Radiostations kunnen ook als favoriet worden aangemerkt om later opnieuw te kunnen luisteren.