2min

In België zijn vorige week ongeveer vierduizend iPhones gestolen. De iPhones lagen bij een distributiebedrijf genaamd Ceva. Mobistar heeft de dieven inmiddels van een koude kermis thuis laten komen, de serienummers zijn geblokkeerd.

Voordat een iPhone namelijk daadwerkelijk werkt moet deze geactiveerd worden via iTunes. Het is ook mogelijk om de toestellen te activeren via Jailbreak overigens, maar dat is geen legale oplossing. De iPhones die gestolen zijn, zijn inmiddels geblokkeerd. Mobistar heeft namelijk alle 4000 IMEI-nummers laten blokkeren door Apple. Activeren via Jailbreak lukt naar alle waarschijnlijkheid nog wel, maar de dieven krijgen de iPhones waarschijnlijk toch niet meer verkocht. Het is namelijk wel erg duidelijk de iPhones gestolen zijn.


De dieven wisten de iPhones te stelen door met een ladder op het dak van het distributiecentrum te klimmen. Vervolgens hebben ze een gat gemaakt in de dakbedekking, precies boven de locatie van de iPhones. De dieven wisten dus, in dit geval, wel wat ze aan het doen waren. De iPhones zijn toen meegenomen. Hierdoor wordt de levertijd van iPhones in België overigens nog langer.

Mobistar geeft namelijk aan dat de iPhones bedoeld waren voor klanten op de wachtlijst. Die moeten nu wachten op een volgende lading. Op dit moment werkt Mobistar net als T-Mobile met wachtlijsten om de iPhones uit te delen, er is namelijk sprake van een grotere vraag naar dan aanbod van iPhones. Voor de feestdagen verzekert de provider geen problemen, dan kunnen ze wel gelijk meegenomen worden.