1 min

Tags in dit artikel

, ,

Minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin, heeft bekendgemaakt dat hij het maximale tarief van zestig cent voor sms’jes die promotionele doeleinden hebben, zoals de sms’jes die gestuurd worden nadat je meegedaan hebt aan een kansspel, wil terug brengen naar nul cent.

Op dit moment is het zo dat, wanneer je meedoet aan een kansspel, de organisatie maximaal zestig cent aan communicatiekosten in rekening mag brengen. Dit gebeurt meestal door een sms’je terug te sturen dat dan geld kost om te ontvangen. Dit soort sms’jes wordt dus verstuurd om de communicatiekosten te innen. Hier wil Minister Ballin van af, hij wil dat sms’jes versturen naar een kansspel eveneens enkel het reguliere tarief kost.

Dan zou het extra tarief van zestig cent, dat nu geheven wordt, dus wegvallen. Hierdoor blijven enkel de kosten over die de provider rekent om het sms’je te verzenden. Deze kosten variëren nog enorm, omdat mensen ook een onbeperkte sms-bundel kunnen nemen en hierdoor dus aanzienlijk minder per sms betalen.

Ballin maakte de plannen bekend tijdens een Tweede Kamer-overleg afgelopen dinsdag. Of de regeling er daadwerkelijk gaat komen is niet duidelijk. Ballin wil wellicht wel een uitzondering maken voor loterijen die hun prijs financieren door de zogenaamde communicatiekosten. Dit kan dan enkel als de omroep een kansspelvergunning heeft.