1 min

Gebruikers van de 64-bits-versie van XP kunnen net als de gebruikers van Server 2003 geen Office 2010 gebruiken. Dat heeft Microsoft bevestigd op de vragen van Ars Technica. De 32-bits-versie van Windows XP zal wel worden ondersteunt.

Ars Technica stelde vragen aan Microsoft, nadat ze hadden geconstateerd dat deze versies niet in het overzicht van ondersteunde Windows-versies werd genoemd. Hierop was de reactie van Microsoft kort, "In de Microsoft Office 2010-release zullen we Windows XP 64-bit niet ondersteunen. In termen van productiviteit en gebruikerservaring worden de voordelen van 64-bit computing het beste genoten door de nieuwe 64-bitversie van Office te gebruiken met Windows 7 (64 bit) of Windows Vista (64 bit)".

Op de vraag waarom Windows Server 2003 niet ondersteund wordt, kreeg Ars Technica geen antwoord. Als we Ars Technica moeten geloven, dan kunnen gebruikers van Windows Server 2003 wel Office 2010 draaien. Maar moeten ze wachten tot hij is opgewaardeerd naar release 2, met daarbij de Microsoft Core XML Services (MSXML 6.0) geïnstalleerd. Terminal Server en Windows on Windows, die bedoeld zijn voor het draaien van 32-bit Office-versies op 64-bit besturingssystemen zullen worden ondersteund.