Bronnen binnen de Koreaanse telecomprovider KT beweren tegenover Korea Times, dat Apple in april een iPhone met onder andere een OLED-scherm, dualcore-processor en uitneembare accu gaat introduceren.

KT is de exclusieve provider die in Zuid-Korea de iPhone mag verkopen. Volgens Korea Times zinspeelt het bedrijf op de verkoop van een aangepaste versie van het toestel — de iPhone 4G — voor de lokale markt. De verkoop zou op z’n vroegst in april beginnen. Normaal gesproken introduceert Apple nieuwe iPhones echter pas in juni op zijn jaarlijkse WWDC-conferentie.

In Zuid-Korea is de iPhone sinds eind november vorig jaar verkrijgbaar. Het toestel had, met zo’n zestigduizend verkochte exemplaren, een succesvolle lancering in het Koreaanse land. In totaal werden er in Zuid-Korea in het derde kwartaal zo’n 400 duizend smartphones verkocht.

Test
Volgens medewerkers van de telecomprovider gaat het hier om een soort test, waarbij de grote klanten uit de zakenwereld al in april over het nieuwe toestel kunnen beschikken. De overige klanten zullen echter moeten wachten tot juni/juli, wanneer de nieuwe iPhone waarschijnlijk ook voor de rest van de wereld verkrijgbaar zal zijn.

"We zien geen problemen meer voor de introductie van 4G-iPhones in Zuid-Korea nu alle juridische problemen zijn opgelost. Het is mogelijk om de toestellen in de eerste helft van het jaar te lanceren", liet een hooggeplaatste KT-manager, wiens identiteit op zijn verzoek niet is vrijgegeven, tegenover de Korea Times los.

Specificaties
Interessanter is echter de specifieke informatie over de iPhone 4G, die door de medewerkers werd onthuld. Zou zouden de nieuwe iPhones beschikken over een organic light emitting diode (OLED)-scherm, mogelijkheden hebben voor live videochats en ‘zeer waarschijnlijk’ een uitneembare batterij hebben.

Daarnaast worden de nieuwe iPhones naar verluidt ook uitgerust met dualcore-processors en betere grafische chips die tevens hogere resoluties aankunnen. Waarschijnlijk gaat het bij deze dualcore-processors om de Cortex-A9 van ARM, die de 2 GHz-grens kan doorbreken.

Ook de camera van het nieuwe toestel zou ‘superieur’ zijn ten opzichte van de 2.0 megapixel-camera van de huidige iPhone 3G(S). Eerder deden al geruchten de ronde over een 5.0 megapixel-camera met LED-flits.

iPhone OS 4
Uit andere geruchten zou blijken, dat Apple mogelijk van plan is om op het verwachte media-event op 27 januari een eerste versie van de iPhone OS 4.0-softwaredevelopmentkit te gaan introduceren. Deze zou naar verluidt beschikken over een speciale simulator, die het mogelijk maakt om bestaande iPhone-applicaties te porten zodat deze geschikt worden voor hogere resoluties.

Voorgaande jaren vond de introductie van een nieuwe versie van het iPhone OS echter pas plaats in het vroege voorjaar en niet zo snel na de start van het nieuwe jaar. Mocht het inderdaad zo zijn dat Apple tijdens het media-event op 27 januari iPhone OS 4 gaat introduceren, al dan niet in combinatie met een tablet, dan lijken de beweringen van KT gegrond te zijn en zou het in theorie mogelijk zijn om de nieuwe iPhone al in april te laten debuteren.