Op de Sparkle stand op de CES-beurs was de nieuwste nettop van Sparkle al te zien, er komen nu meer details beschikbaar over het product.

De Calibre CUTi ION, zoals het apparaat gaat heten, is gebouwd rond het Intel Atom platform en krijgt dusgezegd een dual-core Intel Atom 330 mee, op een klokfrequentie van 1,6GHz. Qua grafisch gebied is het apparaat ook bijzonder, de naam doet het vermoeden dat er een nVidia ION grafische kaart geïntegreerd is, wat neerkomt op een GeForce 9400 grafische chip.
Het apparaat kan verder naar eigen smaak samengesteld worden. Zo is er keuze uit maximaal 4GB werkgeheugen en kan er gekozen worden voor 160GB óf 320GB opslag.


Het stijlvolle kastje is niet ruim bemeten en is dus maar 20 centimeter lang, 13 centimeter breed en 4 centimeter dik.
Het apparaat moet slechts 26dB aan geluid teweeg brengen, en verbruikt slechts 14W in idle toestand. Het apparaat heeft in eerste instantie meer weg van een router, dan van een pc. De antenne toont aan dat er WiFi support aanwezig is. Helaas is niet bekend onder welk standaard deze werkt (B,G,N).
De GeForce 9400 kaart is in staat om vloeiend HD video te decoderen, en een spelletje is mogelijk met deze chipset.


De achterkant van het apparaat zit goed vol met aansluitingen. Daar zien we onder andere een Gigabit Ethernet aansluiting, HDMI, DVI, 4x USB2.0 én 7.1 audio. Aan de voorzijde van het apparaat is een 5-in-1-kaartlezer te vinden.

De introductiedatum van het apparaat is nog niet bekend, eveneens als de prijs.