1 min

Tags in dit artikel

, ,

Acer heeft zojuist zijn AspireRevo-nettop in een persbericht geïntroduceerd aan het grote publiek. Dit is de nettop die eerder bekend stond als de Hornet.

Na alle lekken en geruchten rondom Acers nieuwe nettop heeft Acer besloten vandaag het product te lanceren. Acer lanceert met de AspireRevo zijn eerste op ION gebaseerde systeem.

Het systeem zal een aantal interessante specificaties hebben. Zo beschikt het apparaat over een Atom 230-processor die het rekenwerk moet gaan doen samen met de GeForce 9400M-chipset. Qua aansluitingen lijkt de AspireRevo te beschikken over een HDMI-poort, een analoge D-sub-aansluiting, een eSATA-aansluiting, multiformaatkaartlezer, Gigabit Ethernet, zes USB-poorten en een paar 3,5 mm audiojacks (mic/audio).

De AspireRevo zal een 250GB harde schijf krijgen met de mogelijkheid deze opslagcapaciteit te vergroten door middel van een SSD of extra HDD. Het interne geheugen kan tot maximaal 4GB DDR2 worden uitgebreid. Een andere functie van het systeem is de WiFi-ondersteuning. Deze ondersteunt waarschijnlijk 802.11n en lager (sommige modellen bieden alleen ondersteuning voor 802.11g en lager).

De nettop kan met behulp van een VESA-bevestiging tevens aan de muur worden gehangen of aan de achterkant van een lcd-scherm of televisie. Zo kan op een mooie manier het systeem weggewerkt worden en is deze ideaal als huiskamer-pc.

Over de officiële lancering van de nettop en de eventuele prijs is nog niets bekend.