3min Devices

‘Multitasking, betere interface voor iPhone OS 4’

Het nieuwe iPhone-OS, dat naar verwachting tijdens het media-event op 27 januari aangekondigd zal worden, beschikt onder andere over multitasking, een verbeterde gebruikersinterface en nieuwe mogelijkheden voor synchroniseren. Dit meldt Boy Genius Report dinsdag op basis van een bron binnen Apple.

‘Multitasking, betere interface voor iPhone OS 4’Volgens de bron heeft de nieuwe iPhone-software ‘een aantal nieuwe manieren’ om applicaties op de achtergrond te draaien, beter bekend als multitasking. Dit druist echter wel een beetje in tegen de filosofie van Apple, die altijd gezegd heeft dat multitasking niet goed is voor de accu van de iPhone. Daarom introduceerde het bedrijf bij de lancering van iPhone OS 3 de zogenaamde push notification-service, waarmee ontwikkelaars signalen naar applicaties kunnen sturen zonder dat deze op de achtergrond actief dienen te blijven.

Naast multitasking zou Apple ook de gebruikersinterface van het nieuwe iPhone OS aangepakt hebben. ‘Veel grafische- en UI-veranderingen om navigeren door het OS eenvoudiger en efficiënter te maken’, zo luidt de omschrijving van de bron. Volgens Boy Genius Report is niet duidelijk wat er precies veranderd is. Veel iPhone-gebruikers hopen op verbeterde notificaties, een nieuwe homescreen, lockscreen met de laatste wijzigingen enzvoorts. Dat is alles is voorlopig slechts wishful thinking.

Het gerucht gaat dat de tablet, of iTablet zoals hij door Boy Genius Report wordt genoemd, zal draaien op de nieuwe iPhone-software. Volgens de bron beschikt het nieuwe besturingssysteem dan ook over multitouch-gebaren, die in het gehele OS gebruikt kunnen worden. Volgens eerdere berichten zouden die bewegingen tamelijk geavanceerd zijn en zelfs een zekere leercurve hebben; men zou het gebruik ervan niet zomaar onder de knie hebben, aldus deze berichten.

Volgens de bron beschikt de nieuwe iPhone-software ook over een nieuwe manier om te synchroniseren, speciaal voor de contacten- en agenda-applicaties. Ten slotte zou de nieuwe software alleen beschikbaar komen voor de iPhone 3G en de 3GS (en vermoedelijk ook voor de meest recente iPod touches, red.) en niet voor de eerste generatie iPhones. De update ‘geeft [Apple] een voorsprong in de smartphone-markt, omdat het de toestellen volwaardige computers maakt’, zo stelt de bron. Iedereen bij Apple zou ‘erg opgewonden’ zijn over de nieuwe iPhone-software.

Naast de informatie, publiceerde Boy Genius Report ook nog een screenshot (zie inzet eerste alinea) van, naar verluidt, het about-scherm van de nieuwe iPhone-software. Dit op zichzelf is echter geen bewijs, omdat een dergelijk screenshot, en met name dit scherm, eenvoudig gephotoshopt kan worden en gebleken is dat dit in het verleden ook al is gebeurd. Hoe dan ook draait de geruchtenmolen op volle toeren en worden alle wensenlijstjes voor iPhone OS 4 alweer op verschillende fora gepubliceerd.

Bron:Boy Genius Report