min

Tags in dit artikel

, , ,

G-Technology, voor velen misschien nog onbekend, maakt al een flinke tijd opslag-oplossingen gericht op Apple gebruikers. Vandaag introduceren ze hun nieuwe externe schijven.

Het bedrijf dat grotendeels achter G-Technology zit is Hitachi.
G-Technology maakt al sinds jaar en dag strakke producten die bij Apple computers passen. Echter waren er nog geen 2.5" modellen bij G-Technology te vinden. G-Technology claimt dat nu ook mobiele Apple gebruikers voorzien kunnen worden van snelle, strakke opslag.


De G-Drive Mobile, die net wat strakker is dan de mini variant van de fabrikant, wordt geleverd in een strakke aluminium behuizing.
Er komen twee varianten, één zwarte met FireWire en USB2.0 en één witte met enkel een USB2.0 aansluiting.
De schijven maken beide gebruik van een 5400 rpm Hitachi 2,5" schijf. De schijven worden gevoed door de USB aansluiting, en wegen slechts 255 gram. Voor zover de informatie tot nu reikt, komt er alleen een 500GB versie. Met de FireWire 800 aansluiting zou een dubbele doorvoersnelheid dan USB2.0 mogelijk zijn en zou de 5400 rpm schijf volledig benut worden. De witte variant met USB gaat 140 dollar kosten en de zwarte versie met USB2.0 en FireWire 800 moet 160 dollar op gaan brengen. De drives komen in maart beschikbaar en zijn danhier te koop.