1 min

Tags in dit artikel

, ,

Na het upgraden van een laptop naar Windows 7 zou het zou mogelijk kunnen zijn dat je accu niet goed meer werkt. De Engelse site The Register heeft al veel klachten ontvangen van mensen die de gebruiksduur zien minimaliseren van twee naar slechts een half uur.

Verder zijn er klachten van mensen die steeds de melding krijgen dat hun accu aan vervanging toe is. Ook als de accu net vervangen is, blijft deze melding verschijnen. Het probleem lijkt te maken te hebben met een nieuwe tool in Windows 7, die status van de oplaadbare batterij meet. Deze nieuwe tool meldt wanneer de accu aan vervanging toe is.

Bij sommige modellen laptops van verschillende fabrikanten lijkt de tool niet goed te werken samen met de firmware van de laptop. Micorosoft heeft nog geen datum aangegeven wanneer het probleem is opgelost. Wel overlegt het bedrijf met hardwarefabrikanten over mogelijke oplossingen.

Volgens Microsoft werkt de tool vaak wel goed, maar hoe vaak het niet goed werkt is niet bekend. Een lijst met laptops die niet goed functioneren met de tool is er ook niet.