min

Tags in dit artikel

,

Microsoft heeft diverse klachten ontvangen van gebruikers met betrekking tot de werking van laptopbatterijen onder Windows 7. Ondanks deze klachten erkent Microsoft het probleem niet. Op de blog van MSDN schrijft Steven Sinofsky, hoofd van de Windows-divisie, dat ondanks uitgebreid onderzoek geen problemen geconstateerd zijn en alles naar behoren zou functioneren.

De klacht van gebruikers zou gebaseerd zijn op een melding in Windows 7 waarin gewaarschuwd wordt voor de mogelijkheid dat de computer af zou kunnen sluiten door een slecht functionerende batterij.

Sommige gebruikers krijgen een melding van Windows 7 waarbij aangegeven wordt dat ze zouden moeten overwegen deze te vervangen. Verwarrend is dat bij het meldingsscherm de batterijstatus aangegeven staat, terwijl het hier gaat over de kwaliteit van de batterij zelf, en niet over in hoeverre deze opgeladen is. Microsoft schrijft het probleem dan ook weg aan het feit dat gebruikers, nieuw met Windows 7, -welke als eerste besturingssysteem deze melding weergeeft-, simpelweg niet aan deze melding gewend zijn.

De tekst ‘consider replacing your battery’ in combinatie met de tekst ‘Fully charged (100%)’, ondanks dat Microsoft het niet toegeeft, kan toch echt voor verwarring zorgen. Zo blijkt uit het aantal klachten.