2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Buffalo heeft in Taiwan gisteren twee externe hardeschijven aangekondigd die compatibel zijn met Sony’s Playstation 3. Het is voor het eerst dat een 3rd party fabrikant een licentie krijgt voor externe opslagmedia bedoeld voor de Playstation 3.

Wie recent het nieuws in de gaten heeft gehouden bij Techzine is het misschien opgevallen dat we recent berichtten over de Torne DVR-kit. Hiermee is het mogelijk om televisieprogramma’s op te nemen met de Playstation 3. Deze twee Buffalo externe hardeschijven kunnen daar misschien wel de ideale aanvulling op zijn.

Buffalo komt met twee modellen op de markt, De HD-AV500U2/SC en de HD-CL500U2/SC. Beide drives leveren 500 GB aan externe opslag en kunnen via USB aan de Playstation gekoppeld worden.

Het verschil tussen beide varianten is dat de duurdere AV-variant is gegoten in een zwart pianolak-jasje. Op de voorzijde is op een klein LED display te zien hoeveel opslagruimte het apparaat nog over heeft. Ook staat dit model horizontaal. De goedkopere CL-variant is uitgevoerd in mat zwart. Dit model staat verticaal en mist ook het LED-display.

De schijven zijn, volgens Buffalo, bedoeld voor een media-collectie zoals foto’s, muziek, video en backups van de Playstation’s interne schijf. Volgens Buffalo zijn de schijven momenteel alleen beschikbaar buiten Europa en het is nog niet bekend of en wanneer de schijven naar Nederland komen.

Het AV-model moet 108 euro gaan kosten, terwijl de goedkopere CL-variant voor 86 euro van eigenaar wisselt. Mocht je sterk zijn in Japans, dan kun je hier het officiële persbericht vinden.