2min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony zal binnenkort een extraatje voor eigenaren van een Playstation 3 op de markt brengen. Het is een DVR kit, genaamd "Torne". Hiermee krijgen gebruikers de mogelijkheid om televisieprogramma’s te bekijken, op te nemen en op een externe harde schijf op te slaan. Dit alles is natuurlijk in High Definition.

De kit bestaat uit een digitale ontvanger voor tv-programma’s, een usb kabel en de software. Het apparaat zal via usb verbinding maken met de Playstation 3, waarop je met de software door bijvoorbeeld de programmalijst kunt navigeren.

De software, die vanaf een bijgeleverde Blu-ray disc op de PS3 wordt geïnstalleerd, is ontwikkeld door de game-developers van Sony zelf, en kan daarom zeer goed omgaan met de geavanceerde processor technologieën van de Playstation 3.

De tv-programma’s kunnen worden opgenomen op de harde schijf van de PS3 zelf, of naar een externe harde schijf die via usb is aangesloten. Je kunt zelfs opnemen als je andere dingen aan het doen bent, zoals games spelen of films kijken. Ook in Standby-mode kun je blijven opnemen. Alle opnames zijn in full HD 1080p.

Verder kun je je PSP (Go) aan je PS3 aansluiten via usb om opgenomen bestanden over te zetten naar de memory stick duo of het interne geheugen van de PSP Go. Hierbij wordt de film automatisch omgezet naar PSP resolutie.
Ook kun je met de PSP toegrip krijgen op de PS3. Via Remote Play mode, kun je dingen af laten spelen net als een soort afstandsbediening, maar programma’s kunnen niet direct op de PSP worden opgenomen.

Al in al moet het ding 9980 Yen gaan kosten, dit is omgerekend zo’n 75 euro, en zal ergens in maart uit moeten komen. Ook kun je het in een bundel met een Playstation 3 halen, de zogenaamde Playstation 3 Chi-Digi Recorder Pack, waarin een 250 Gigabyte PS3-slim in zit. Deze kost in totaal ongeveer 320 euro.