2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple is deze week gestart met een aanvullend wereldwijd reparatieprogramma voor oudere modellen van de MacBook, waarvan de harde schijf problemen kan vertonen. MacBook-eigenaren kunnen hierdoor in aanmerking komen voor een gratis vervanging.

"Apple heeft vastgesteld dat een heel klein percentage van de harde schijven die werden gebruikt in MacBook-systemen, verkocht tussen mei 2006 en december 2007, onder bepaalde omstandigheden mogelijk een storing kunnen vertonen", schrijft het bedrijf op zijn website. De beslissing komt naar aanleiding van verschillende problemen met de harde schijven van oudere modellen van Apples MacBook-notebooks.

Een mogelijk symptoom van problemen met de harde schijf is volgens Apple het verschijnen van een knipperend vraagteken op het scherm wanneer de MacBook wordt ingeschakeld. Problemen kunnen zich volgens het bedrijf voordoen bij configuraties met een processorsnelheid van 1,83, 2 of 2,16 GHz en bij harde schijven met een capaciteit van 60, 80, 100, 120 of 160 GB. Er wordt geen specifiek merk genoemd.

Het bedrijf adviseert klanten om, wanneer zij een MacBook hebben dat het genoemde symptoom vertoont en tevens voldoet aan een van de configuraties, de MacBook naar Apple of een geautoriseerde Apple-serviceprovider te brengen. Zij zullen de harde schijf onderzoeken en bepalen of de harde schijf in aanmerking komt voor het reparatieprogramma en bijbehorende gratis vervanging.

Ook klanten die betaald hebben voor reparaties die binnen dit programma vallen kunnen van Apple op coulance rekenen. Het bedrijf maakt op zijn website duidelijk dat met klanten voor wie dit geldt contact opgenomen zal worden met details over het terugbetalingsproces. Klanten met wie geen contact opgenomen wordt, maar die mogelijk wel in aanmerking komen voor het reparatieprogramma, kunnen contact opnemen met de technische ondersteuning van Apple.

Het wereldwijde reparatieprogramma verlengt niet de standaard garantiedekking van de MacBook, zo laat Apple ten slotte weten. "Dit programma dekt aangetaste MacBook-modellen gedurende 3 jaar vanaf hun originele datum van aankoop of tot 15 augustus 2010, welke ook de langste dekking biedt. Apple zal de reparatie blijven opvolgen en zal nieuwe, verlengde reparatieperioden bieden indien nodig", aldus het bedrijf.