1 min

Het keuze-scherm voor browsers dat moet gaan zorgen dat gebruikers een onafhankelijke keuze kunnen maken tussen de verschillende webbrowsers moet werkend zijn vanaf 1 maart.

Inwoners uit België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk kunnen vanaf deze week al het keuze-scherm uitproberen. Het scherm is te downloaden via Windows Update. Op 1 maart zal het scherm ook in de rest van Europa beschikbaar moeten zijn.

Huidige Windows-gebruikers die updates automatisch binnenhalen, zullen automatisch het scherm te zien krijgen. Er zal dan een melding verschijnen waarin wordt verteld dat het browser-icoon is verdwenen en er wordt uitgelegd dat ze een keuze moeten maken uit de beschikbare browsers.

Vervolgens geeft het scherm de vijf meest gebruikte browsers weer (Opera, Safari, Internet Explorer, Firefox en Chrome) in willekeurige volgorde. Een andere webbrowser kan ook uit worden gekozen, maar daarvoor moet eerst worden doorgescrolld. Er zal bij iedere keuze een Install knop staan om de browser te installeren, maar er zal ook een Tell me more-knop staan waar gebruikers op kunnen klikken als ze meer informatie over die browser willen. Hierdoor worden gebruikers voldoende geïnformeerd en kunnen ze makkelijker een keuze maken.