min

Tags in dit artikel

, ,

Het is zeker niet ontgaan de laatste tijd dat Asus aan het werken was aan hun vlaggenschip, de Asus Ares. Ze hebben eerder een soortgelijk product uitgebracht in de vorm van de ASUS MARS 295 Limited Edition. Het is nu tijd om hun nieuwste product van nader te bekijken.

Als we even overlopen dat de Asus Ares maar liefst uit twee Cypress GPUs bestaat (diegene op de ATI HD5870), een op maat gemaakte PCB gebruikt waarop nog eens 4 gigabyte aan GDDR5-geheugen zit dan zijn we mogelijk al onder de indruk. Maar als we we de volgende foto’s bekijken waarin de koeler van deze monster-kaart van dichtbij te zien is zal je mond openvallen.

De Asus Ares tot nu toe bekend heeft tot op heden altijd een prototype koeler gebruikt. Het is nu tijd om de uiteindelijke koeler uit de doeken te doen. De koeler zelf heeft maar liefst meer tijd in beslag genomen om te ontwerpen dan de kaart zelf! Hij bestaat uit koperen heatsinks die alle componenten koel houdt. Als we dan ook naar het totaalgewicht kijken zitten we op maar liefst 3.54KG!


Als we de ventilator in detail gaan bekijken claimt Asus dat ze met de 105 mm gemonteerde ventilator een goede 120 CFM op zo laag als 37 dB kunnen leveren. Dit in tegenstelling tot de referentie-ventilator van de ATI HD5970, die op 18 CFM zit met 44.5dB!


Om het hele plaatje compleet te maken hebben ze er ook een op maat gemaakte plaat opgeplakt op de achterkant van de kaart. Deze zit over de gehele lengte van het PCB en geeft als dienst de kaart extra stevigheid te bieden alsook extra koeling.


Tot slot wil ik jullie niet onthouden aan een sfeerfragmentje opgenomen op de Computex beurs: