2min

Tags in dit artikel

, , ,

Buffalo liet op CeBIT nieuwe netwerkapparatuur zien. NAS-apparaten van Buffalo zijn er al langer, maar Buffalo start nu ook een groot assortiment in WiFi-dongels en Access Points.

De witte antenne heeft aan het uiteinde een klein dopje, waar een USB-aansluiting onder verborgen zit. Uiteindelijk bleek het om een externe WiFi-dongel te gaan. "De Airstation Adapter is het perfecte alternatief wanneer een interne draadloze netwerkkaart niet voldoet. De AirStation van Buffalo haalt over het algemeen hogere snelheden, en moet beter bereik bieden. Ter voorbeeld: stel je hebt dikke muren in je woning, en je moet een grote afstand overbruggen, dan is het WiFi-signaal meestal niet toereikend. Consumenten zoeken het probleem dan in veel gevallen bij de router, maar de interne netwerkkaart van notebooks is in dat geval de boosdoener. Dat kan makkelijk worden opgelost met de AirStation-adapter", aldus een woordvoerder namens Buffalo. De AirStation-adapter werkt onder 802.11b- en 802.11g-netwerken, met een maximale snelheid van 150Mbps. Wanneer de stick voor de consument in de winkels ligt, is nog niet bekend.


Daarnaast liet Buffalo hun nieuwe NAS-apparatuur zien. De meest bijzondere was de "LinkStation Mini". Dit kleine apparaat is zelfs nog kleiner als een broodtrommel en is Buffalo’s kleinste NAS.
Het apparaat kan uitgerust worden met twee 2,5" SATA-schijven en heeft RAID 0 en RAID 1 mogelijkheden. Het apparaat is geruisloos uitgevoerd zonder ventilator. Op de achterkant is een USB-poort terug te vinden en een Gigabit LAN-poort. De mini-NAS heeft ondersteuning voor maximaal 1 TB aan opslagcapaciteit en moet spoedig beschikbaar komen. Prijzen variëren tussen de 210 euro tot 290 euro voor het 1 TB model.


Daarnaast is de nieuwe Linkstation Duo te zien. Een dual-bay NAS van Buffalo. De NAS moet zich kenmerken door een zeer gebruiksvriendelijke gebruikersinterface, die van buitenaf ook te benaderen is.
Uiteraard is ook hier ondersteuning voor RAID 0 en RAID 1. Capaciteiten variëren van 1 TB tot maximaal 4 TB aan opslag.
Daarnaast zou de NAS uitgerust zijn met een krachtigere ARM-processor, waardoor er meer mensen tegelijk van de NAS gebruik kunnen maken.