min

Tags in dit artikel

, ,

G.SKILL toont op zijn stand een aantal nieuwe geheugenmodules, zo is de PI-serie vernieuwd en is er een nieuwe FX-serie. G.SKILL liet ons een concept zien van de TDS-serie. Naast dit geheugen heeft G.SKILL ook een nieuwe SSD in de schijnwerpers staan.

Geheugen

In de PI-serie zijn er nieuwe geheugenmodules bijgekomen die draaien op 1600 MHz, deze DDR3-geheugenkit bestaat uit twee latjes van elk 2 GB. De timings van dit geheugen bedragen 5-8-5-20 @2N. Het PI-geheugenserie werkt met een voltage van 1,65 V.


Specificaties van het PI-serie geheugen.


G.SKILL PI-serie geheugen

De FX-serie, deze met naam ‘Flare’, bestaat uit geheugenmodules met een hogere snelheid voor de grotere overklokfanatiekelingen onder ons. Dit geheugen draait namelijk op 2000 MHz, de DDR3-opstelling die wij te zien kregen had zes banken van 2 GB geheugen. De vertegenwoordiger van G.SKILL wist ons te vertellen dat het normaal verkocht wordt in een triple-channel-combinatie, dus drie latten geheugen. De timings waarmee dit geheugen werkt bedragen 6-9-9-28 @2N. Ook dit geheugen werkt met een voltage van 1,65 V. Dit geheugen heeft ook een nieuw uiterlijk gekregen en werkt met heatpipes, die boven de geheugenmodules uitsteken.


Specificaties van de Flare-latjes.


Flare-geheugen.


Flare-geheugen

Als derde had G.SKILL een pc-opstelling staan met daarop geheugen uit de TDS-serie, dit geheugen is echter niet op de markt te vinden en bevindt zich nog in de testfase. Dit bloedsnelle geheugen draait op een snelheid van 2500 MHz op 1,65 V. De timings van dit geheugen zijn gezet op 9-11-11-31 @2N. Er waren een tweetal bankjes gevuld op het moederbord met een totale capaciteit van 4 GB. De opstelling waarmee G.SKILL ons dit snelle geheugen liet zien was een Intel Core i7 860-opstelling en draaide op een Asus P7P55D Deluxe-moederbord. G.SKILL sluit niet uit dat deze modules in de toekomst op de markt verschijnen.


Specificaties van de TDS-serie.


De TDS-serie.

De nieuwe SSD’s van G.SKILL

G.SKILL is een tijd geleden al ingestapt in de SSD-wereld, maar komt nu met een nieuwe serie SSD’s. Het komt met een 50GB-, 100GB- en 200GB-versie van deze MLC-SSD. Deze SSD kan snelheden behalen tot ruim 200 MB/s voor zowel lezen als schrijven. Deze SSD, met de naam Phoenix, heeft een SATA2-aansluiting. De Phoenix zal werken met de Sandforce-controller van de gelijknamige fabrikant, deze zal moeten zorgen voor de hoge snelheden die de SSD kan behalen.


Testresultaten.


Nog méér testresultaten.


De Phoenix-SSD.