Volgens meerdere bronnen zou Sony bezig zijn met een tablet die volledige PlayStation integratie heeft. Sony, de enige grote fabrikant die nog geen tablet op de markt heeft gebracht, zou daarmee de lijn van haar Xperia Play door trekken in tablets.

Dit gamingtablet van Sony zou een 9,4 inch groot scherm hebben en Android versie 3.0 Honeycomb gaan draaien. De nieuwe tablet van Sony zal volledig gericht zijn op Qriocity en PlayStation. De Qriocity service draait om muziek, games, e-books en video on demand.

Ook zou de tablet geleverd worden met vooraf geïnstalleerde PlayStation One games en Bravia media remote waarmee deze tablet draadloos in verbinding kan staan met Sony televisies. Verder zou er ook Remote Play geïntegreerd worden. Hiermee heeft de gebruiker draadloos toegang tot video’s, muziek en foto’s die opgeslagen zijn op zijn of haar PlayStation 3.

De tablet zal ongeveer dezelfde afmeting en gewicht hebben als de iPad van Apple. Aan de bovenzijde zal zich een soort flap bevinden zoals je op de afbeelding ziet. Deze "flap" heeft een bolling die er voor zorgt dat de tablet goed is te bedienen wanneer deze op een tafel of andere vlakke ondergrond ligt. De S1, Sony’s codenaam, zou naar verluidt een Tegra 2 processor onder de motorkap hebben. Verder zullen er twee fysieke knoppen op de S1 zitten die de volumefunctie harder en zachter dragen. Mogelijk zal er nog een Q knop op de S1 komen, welke direct kan schakelen naar Sony’s Qriocity.

De Sony S1 zou rond september op de Amerikaanse markt moeten komen voor 599 dollar. Europese datum en prijzen zijn nog niet uitgelekt.