4min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Aangezien Cooler Master voor onze bezoekers 50 CeBIT-kaarten beschikbaar heeft gesteld konden we het natuurlijk niet maken om niet bij hun stand langs te gaan, anderzijds was de stand alleen voor genodigden. Gelukkig was het bezoekje meer dan de moeite waard, zelfs een concurrent deed een poging de stand binnen te dringen en een nieuwe geheimzinnige koeler te bekijken.

53GHz in een kast

53GHz in een kast: het kan echt en alleen bij Cooler Master. Maar liefst acht uur was een bakbeest van een machines, beschikkende over vijf quad core processoren, Orthos Prime 2004 aan het draaien. Een combinatie van lucht en waterkoeling zorgde voor de nodige koeling en een 1KW voeding voor de stroomvoorziening. Het nut van deze pc? Dat ontging ons een beetje, het was in ieder geval leuk om te zien. De PR afdeling van Cooler Master liet ook een beetje doorschemeren dat het om een stunt ging voor wat positieve publiciteit.


Specificaties.

  • 53GHz in een behuizing.
  • 5 full systems in one ATCS 840 behuizing.
  • 5 x Intel Core 2 Q9400s (20 x single cores).
  • 2GB RAM per systeem (10GB in total).
  • ATCS 840 x 1.
  • Real Power M1000W x 1.
  • 6 x 12v+ rails.
  • 3 x 200mm fans plus 1 x 120mm fan.
  • 5 x waterpompen met één radiateur.

Laptopstandaards

In het midden van de stand kwamen we deze goed uitziende laptopstandaards tegen. Alle modellen van dit type beschikken over een ingebouwde koeler die ervoor moet zorgen dat de laptop en zijn onderdelen ten alle tijden koel blijft. De "NotePal" zoals CM de standaard noemt, zal beschikbaar komen in een zestal kleuren tegen een vermoedelijke adviesprijs van 30 euro. Er zijn modellen voor laptops van twaalf tot zeventien inch.


Vrijwel direct naast de laptopkoelers troffen we een compleet nieuw product aan. De "SNA 95" een universele notebookadapter met cablemanagement systeem. Het beestje is bedoeld voor 95W maar kan met gemak een wattage van 150W uit het kabeltje persen. Enige gemis op het apparaat is een variabele spanning, dit is tot op heden enkel 19V.

Koelers

Cooler Master deed zijn naam eer aan door een aantal nieuwe koelers aan ons voor te stellen, waaronder een nieuwe koeler (naam nog onbekend), waarvan ook nog geen foto’s gemaakt mochten worden. Deze koeler zal volgens de informatie die aan ons gegeven is zo’n 30 euro moeten kosten en ongekend goede prestaties moeten leveren. Dit mede door een nieuwe soort heatpipesysteem waardoor de warmte nog beter wordt afgedragen. Op het moment dat we in gesprek waren met de dames en heren van CM kwam de concurrent binnenwandelen en werd de koeler snel verstopt.

Toen zijn we ons maar gaan richten op de bekende koelers waaronder de V10 die we binnenkort aan een grondige test zullen onderwerpen. De koeler beschikt over een TEC-element en heeft als doelgroep de echte overklokker die zich geen zorgen maakt over geluidsoverlast.


De Hyper N520 is één van de nieuwere S1366-koelers (ondersteunt ook andere sockets) die CM op de CeBIT liet zien. De vormgeving van de koeler doet denken aan vele andere koelers zoals Arctic, OCZ, Thermaltake en anderen ze ook gemaakt hebben. Een vergelijking de Asus Triton 81 ging er zelfs bij de PR-mensen in.


Als klap op de vuurpijl liet CM ons nog wat kleine productgroepen zien, zoals een "DIY heatpipe-kit". De kit zal eerst uitgetest worden door OEM-fabrikanten en de grotere retailers die hun eigen systemen bouwen.

Externe behuizingen

Externe behuizingen: alsof ze er nog niet genoeg zijn. De CeBIT staat er zo’n beetje bol van. Elke Taiwanees die een behuizing kan maken, maakt ze en hier wil ook Cooler Master een graantje van meepikken. Uiteraard met een geheel eigentijds design waarmee ze zich proberen te onderscheiden van massa.

Behuizingen

In navolging van de HAF (HighAirFlow) 932 komt Cooler Master met een kleiner model op de markt. De kast gaat, hoe kan het ook anders, de HAF 922 heten. Voor een adviesprijs van 120 euro tot 130 euro heb je een midsized tower die groot genoeg is voor een SLI/CF-opstelling en een aparte processorkoeler. De kast beschikt over een viertal ventilatoren die voor de nodig airflow moeten zorgen. Mocht je de luchtkoeling niet goed genoeg vinden dan biedt de kast ruimte voor een dual 120MM radiateur (top).


De elite serie krijgt er ook een broertje bij namelijk de "360". De naam is niet zomaar uit de lucht gegrepen de behuizing kan zowel horizontaal als verticaal worden gebruikt.