2min

Ontwikkelaars kunnen sinds gisteren applicaties indienen voor de speciale iPad App Store. Hierover stelde Apple gisteren alle ontwikkelaars via een mailing op de hoogte. Tegelijkertijd met de lancering van de iPad zal ook de iPad App Store geopend worden, zo laat het bedrijf in de mailing weten.

Afgelopen woensdag stelde Apple de vijfde bèta van iPhone OS 3.2, het besturingssysteem van de iPad, aan ontwikkelaars beschikbaar. De voorgaande bèta’s werden telkens via een tweewekelijkse cyclus vrijgegeven, zodat ontwikkelaars hun toepassingen kunnen testen. Sinds vrijdag kunnen ontwikkelaars applicaties indienen voor een eerste beoordeling om te kijken of de applicatie compatibel is met het nieuwe Apple-product.

Er zijn wel enkele voorwaarden waar ontwikkelaars rekening mee dienen te houden. Zo dient een applicatie voor 27 maart te zijn ingediend en moet deze gemaakt en getest zijn met iPhone SDK 3.2 bèta 5, die voor betalende en geregistreerde ontwikkelaars beschikbaar is via het iPhone Dev Center. Daarnaast komen alleen applicaties die een eerste keer zijn beoordeeld in aanmerking voor de opening van de iPad App Store.

De iPad is vanaf zaterdag 3 april verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Hierbij gaat het voorlopig alleen om de wifi-modellen, de 3G-modellen volgen aan het einde van de maand. Rond diezelfde tijd zal de iPad ook beschikbaar komen in Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Het apparaat zal mogelijk pas later dit jaar in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Apple heeft vooralsnog geen datum genoemd.