2min Devices

Apples iPad verkrijgbaar in de VS vanaf 3 april

De iPad zal vanaf 3 april verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten. Dat maakte Apple vrijdag bekend. Het gaat hier om de wifi-modellen, de wifi + 3G-modellen zullen vanaf eind april leverbaar zijn. Het nieuwe Apple-product zal voorlopig echter niet in Nederland verkrijgbaar zijn, onduidelijk is wanneer dat wel het geval zal zijn.

Apples iPad verkrijgbaar in de VS vanaf 3 aprilVanaf vrijdag 12 maart kunnen Amerikaanse consumenten de nieuwe multitouch-tablet van Apple rechtstreeks in de online Apple Store bestellen of reserveren om bij een Apple-winkel op te halen. Aanvankelijk zouden de wifi-modellen in maart wereldwijd verkrijgbaar zijn, gevolgd door de wifi + 3G-modellen op een later moment. Apple maakte vrijdag echter bekend dat beide modellen van de iPad vanaf eind april verkrijgbaar zullen zijn in Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Dit wil dus zeggen dat de Nederlandse consument het apparaat voorlopig niet zal kunnen aanschaffen. Mogelijk heeft dit te maken met geruchten over vermeende productieproblemen, die gedurende deze week de ronde deden. Volgens een Wall Street-analist zou het bedrijf daardoor niet in staat zijn om de iPad in maart wereldwijd te kunnen leveren, dat verklaart mogelijk waarom het product tot eind april alleen in de Verenigde Staten en vanaf eind april slechts in een beperkt aantal aanvullende landen verkrijgbaar zal zijn.

De iPad zal verkrijgbaar zijn in wifi-modellen met 16, 32 of 64 gigabyte opslagcapaciteit, die respectievelijk 499, 599 en 699 dollar zullen kosten. Daarnaast zijn er modellen met wifi en 3G-connectiviteit, die met eerder genoemde opslagcapaciteiten respectievelijk 629, 729 en 829 dollar zullen kosten. Internationale prijzen zijn nog niet bekend en zullen volgens Apple op een later moment bekend worden gemaakt. Later dit jaar zal de iPad in aanvullende landen beschikbaar komen, zo laat Apple weten.

Met de iPad, al beschikbaar vanaf 499 dollar, kunnen gebruikers over het internet surfen, emails lezen en sturen, foto’s beheren en delen, video’s kijken, muziek beluisteren, games spelen, eBooks lezen en veel meer. De iPad is slechts 13,4 mm dik en weegt slechts 680 gram – dunner en lichter dan een laptop computer of netbook – en heeft een accu die volgens Apple tot 10 uur meegaat.

Bron:Techzine Redactie