1 min

Nadat HP gisterenavond Palm heeft overgenomen voor een bedrag van 1 miljard dollar laat het bedrijf weten dat het Windows Mobile besturingssysteem hieronder niet zal lijden.

Ondanks dat HP nu zelf beschikt over een geweldig mobiel besturingssysteem van Palm, namelijk Palm WebOS, gaat het bedrijf toch door met het ontwikkelen van telefoons voorzien van Windows Mobile, wat op haar beurt binnenkort wordt omgedoopt tot Windows Phone. "Microsoft is een belangrijke zakenpartner en dat zal zo blijven", aldus Humphries topman van HP.

Of HP zich inderdaad aan zijn woord houdt zal de toekomst uitwijzen, sommige analisten vermoeden echter dat HP momenteel al druk bezig is met een vernieuwde productlijn van mobiele apparaten met Windows Phone, het annuleren van z’n productlijn zou nu niet meer wenselijk zijn. Analisten vermoeden dan ook dat HP nu mooi weer speelt om bij de eerst volgende productlijn over te stappen op Palm WebOS. Uiteraard zal HP dat op dit moment nog niet willen toegeven want daarmee zou de relatie met Microsoft en de nieuwe productlijn gevaar lopen.

Dit alles blijft natuurlijk speculatie wellicht dat HP gewoon haar trouwe vaste zakelijke iPaq klanten wilt blijft bedienen en daarom Windows Phone wilt blijven gebruiken, maar dat Palm WebOS waarschijnlijk de overhand zal krijgen werd niet ontkend door HP.