Google heeft de Android 2.2 update met de codenaam Froyo op de tweede dag van Google I/O conferentie aangekondigd. Android Froyo zal Flash en platformen voor HTML5 draaien voor zowel native- als web apps.

Android 2.2 draait Froyo Flash Player 10.1 soepel en de algehele systeem-prestaties zijn ongeveer vijf keer beter in vergelijking met de vorige update. Android 2.2 Froyo is geschikt voor draadloos streamen van niet-DRM-muziek uit iTunes of andere muziekbibliotheken. Afgezien daarvan, desktop applicaties kunnen draadloos worden overgedragen naar mobiele telefoons. Ook zal Froyo de mogelijkheid hebben om meerdere applicaties in één keer te updaten wat erg handig is als je veel applicaties hebt. Je Android instellen als Wi-Fi hotspot kan nu ook met Froyo dankzij toegevoegde tethering functies.


Zeven applicaties tegelijk updaten

Instellingen voor tethering

De echte kicker van Android is de harmonie met Flash en HTML5 in zowel de native- als web apps omdat dat het iPhone-platform van Apple op de achterbank zet. Ontwikkelaars zouden een optie krijgen om te kiezen tussen Flash en HTML5 terwijl Apple iPhone-ontwikkelaars alleen de mogelijkheid hebben om verder te gaan met HTML5. Er gaan al geruchten dat de Android 3.0 ‘Gingerbread’-update onder het smeedijzer ligt. De geruchten gaan dat het WebM, het nieuwe open media bestandsformaat zal ondersteunen.

De officiële video vind je hieronder: