min

Tags in dit artikel

, , ,

De officiële uitrol van Android 2.2 (ook wel bekend onder codenaam FroYo) is begonnen, Google start later vandaag met over-the-air updates voor haar eigen Nexus One.

Vorige maand werd Android 2.2 op de Google I/O-conferentie in San Francisco onthuld. Versie 2.2 is een grote stap voorwaarts van het open-source OS, niet alleen op het gebied van snelheid, maar ook de Wi-Fi hotspot- en tethering-functionaliteit, cloud-to-device integratie en de ondersteuning van Adobe Flash 10.1 zorgen voor een hele verbetering ten opzichte van versie 2.1. Een complete lijst met nieuwe features van Android 2.2 is hier te vinden.

Een portable Wi-Fi hotspot voor maximaal 8 apparaten

Bezitters van andere Android telefoons zullen nog even moeten wachten omdat de meeste telefoons hun eigen user interface draaien van Android, HTC heeft bijvoorbeeld haar eigen Sense UI. Bezit je een Android telefoon met een andere UI ben je dus afhankelijk van de fabrikant of telecomoperator wanneer deze met een update komt. De verwachting is dat fabrikanten en telecomoperators pas na augustus een update klaar zullen hebben.