Microsoft heeft op donderdag laten weten dat bijna de helft van alle pc’s met Windows 7 de 64 bitversie draait.

Er waren al eerdere cijfers waaruit bleek dat veel gebruikers de 64 bitversies hadden. Zo bleek uit statistieken van de Steam-software in januari dat de 64 bitversie onder gamers zeer populair is. 19,50 procent gebruikten Windows 7 64 bit tegenover 9,50 procent van Windows 7 32 bit.

Nu bevestigt Microsoft dus dat 46 procent van alle Windows 7-pc’s een 64 bitversie draait. Dit is een enorme stijging, gezien van de Windows Vista-pc’s 3,5 jaar later maar elf procent een 64 bitversie heeft, zo laat Microsoft-blogger Brandon LeBlanc weten.

Windows 7 heeft er dus voor gezorgd dat meer gebruikers van 64 bitsoftware gebruikmaken. Volgens onderzoeksbureau ChangeBASE blijkt dat meer dan 65 procent van de bedrijven binnen een jaar wil migreren naar Windows 7. De helft daarvan wil naar de 64 bitversie migreren.

Microsoft werkt op dit moment aan de opvolger van het succesvolle Windows 7 evenals aan het eerste servicepack voor het nieuwste besturingssysteem. Het eerste servicepack moet in september dit jaar verschijnen met een publieke testversie in juli. Windows 8 daarentegen zou alweer verschijnen in 2011 of 2012.