LG lanceert in oktober twee nieuwe smartphones, uitgerust met Android. De Optimus One en de Optimus Chic zijn allebei uitgerust met Android 2.2 (Froyo). De telefoons zijn in juli op de IFA in berlijn al aangekondigd.

Optimus One (LG-P500)

De eerste telefoon die LG zal lanceren is de LG E720 Optimus One. Deze telefoon is gericht op gebruikers die voor het eerst een smartphone hebben.

De LG Optimus One (LG-P500) heeft een 3.2 inch capacitief HVGA touchscreen. Dit is volgens LG een grote vooruitgang, de meeste touchscreen telefoons van LG hadden tot nu toe een resistief touchscreen.

De LG Optimus One heeft een 600MHz processor aan boord, een 3.0 megapixel camera en 170MB interne opslag. Deze opslag kan uitgebreid worden tot 32GB met een geheugenkaart. Standaard wordt een 2GB geheugenkaart meegeleverd.

Andere specificaties zijn:

  • WiFi (802.11 b/g);
  • Bluetooth 2.1+EDR;
  • FM Radio;
  • A-GPS;
  • 1500 mAh batterij.

Gezien het volgens LG een instapmodel is voor mensen die voor het eerst een smartphone hebben, is er standaard een app van LG geïnstalleerd, genaamd de LG App Advisor, deze app raadt elke week tien apps aan, zodat de gebruiker advies krijgen en tips over wat ze met hun smartphone kunnen en er zoveel mogelijk uit kunnen halen.

LG Optimus Chic (LG-E720)

De andere telefoon die LG in oktober zal lanceren is vooral gericht op het vrouwelijk publiek. De LG Optimus Chic is wederom uitgerust met Android 2.2, heeft een ook 3.2 inch touchscreen en een 600 MHz-processor maar in dit toestel zit een 5.0 megapixel camera.

De prijs laat ook zien dat het gaat om instapmodellen, de prijs van beide toestellen zal liggen tussen 150 en 200 euro. De precieze prijs op de Nederlandse markt is nog niet bekend, maar deze zal niet ver afwijken van de bovengenoemde prijs. Hiermee is de telefoon zeker geschikt voor mensen die pas beginnen met een smartphone of nog twijfelen.