Gisteren heeft HP een opmerkelijk product aangekondigd: de HP Photosmart eStation, een printer met Android-tablet. Omdat HP een losstaande tablet nog een te grote stap vond, hebben ze een printer in combinatie met een tablet aangekondigd.

De tablet heeft een 7-inch touchscreen. Deze tablet is een volledig apparaat als je het losmaakt van de printer. Het kan dus als losstaand tablet gebruikt worden, waarmee je kunt interetten en andere taken kunt vervullen. Op de tablet draait een Android-variant, dis is geoptimaliseerd voor printtaken.

HP heeft een koppeling gemaakt met Barnes & Noble, zodat je makkelijk boeken op deze tablet kunt downloaden. Waarschijnlijk is het echter niet mogelijk deze ook meteen te printen.

De HP Photosmart eStation zal $399 kosten. Voor dit geld krijg je een printer die 30 pagina’s per minuut kan afdrukken in zwart-wit en kleur. In deze printer zit ook een flatbed-scanner waarmee je scans tot 1200*2400dpi kunt maken. Je maakt verbinding met de printer via de geïntegreerde Wi-Fi verbinding (802.11b/g/n). Wanneer de HP Photosmart naar Nederland komt is nog onbekend.

Er gaan ook de geruchten de ronde dat HP plannen heeft een tablet met webOS uit te brengen. HP kreeg webOS in handen na de overname van Palm. Ze introduceren echter deze printer om alvast wat aanwezigheid in deze markt te krijgen, zonder meteen een losstaand tablet te introduceren. Bovendien doen er nog geruchten de ronde dat ze bezig zijn met de HP Zeen. Dit is wél een losstaand Android-tablet.