HP komt met een nieuwe 7 inch tablet op de markt met op het eerste oog goede prestaties tegen een zeer aantrekkelijke prijs. De HP 7 Plus tablet krijgt een adviesprijs van 108 euro mee maar beschikt wel over een quad-core processor.

HP heeft een nieuwe Android-tablet ontwikkelt die binnenkort in de Nederlandse winkels zal verschijnen. Wanneer precies is nog onduidelijk maar de verwachting is rond de zomer. De tablet is voorzien van een quad-core processor met een kloksnelheid van 1 GHz, 1 GB aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 8 GB, welke nog uitbreidbaar is via microSD. De tablet beschikt verder over een IPS-scherm van 7 inch met een resolutie van 1024 x 600 pixels.

De tablet is ook in staat foto’s te maken, al moet daar niet al teveel van worden verwacht, de camera aan de achterzijde beschikt over slechts 2 megapixel en de camera aan de voorzijde over 0,3 megapixel. Wel is er een stereoluidspreker aanwezig in de tablet.

HP levert de tablet met Android 4.2, of er nog een software-update komt naar Android 4.4 is onduidelijk. Op papier lijkt de tablet een redelijk goede prijs.prestatie verhouding te hebben, maar dat zal moeten blijken zodra de tablet beschikbaar komt.