1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Samsung heeft al eerder aangegeven dat ze overwegen nog andere versies van de Galaxy tablet uit te willen brengen. Volgens Gary Twohig komt dan ook in de eerste helft van 2011 een Samsung Galaxy Tab met een tien inch scherm uit.

Nog voordat de Samsung Galaxy Tab in de winkels ligt, kondigt Gary Twohig, de manager van Samsung Mobile Ierland aan, dat er in de eerste helft van 2011 een Samsung Galaxy Tab met een tien inch groot scherm zal verschijnen. Volgens Twohig beschikt deze grotere versie van het tablet ook over Google Android en over een V8 Javascript engine.

Het citaat van Twohig stond allereerst op de website Silicon Republic. Kort daarna nam de website Engadget het citaat over. Hierna verdween het citaat van de Silicon Republic. Waarschijnlijk verwijderde Twohig of Samsung het citaat.

Waarschijnlijk zal Android Gingerbread op de nieuwe tablet geïnstalleerd zijn. De tablet komt namelijk begin 2011 uit en dan zou Android Gingerbread al even beschikbaar moeten zijn voor de fabrikanten en ontwikkelaars, Gingerbread staat gepland voor oktober 2010. Er is echter ook een kans dat Android Honeycomb geïnstalleerd zal zijn. Uit eerdere geruchten hebben we vernomen dat deze Android-versie speciaal voor tablets is gemaakt.