Billy May, een productontwerper die vaker voor Mozilla labs werkt, heeft een nieuwe telefoon met een heleboel technische snufjes ontworpen. De telefoon zal waarschijnlijk niet door Mozilla worden geproduceerd.

Het ontwerp van de Mozilla Seabird is vrij bijzonder. De hele voorkant wordt gebruikt voor het touchscreen, waardoor er geen plaats meer is voor fysieke knoppen. Een tweede aspect van het ontwerp wat opvalt is de golfvormige achterkant. De meeste hedendaagse telefoons hebben gewoon een platte achterkant.

Een derde bijzonderheid van deze telefoon is de mogelijkheid een toetsenbord op een vlak oppervlak te projecteren. Hierdoor kun je gemakkelijker typen dan met de hedendaagse telefoons omdat je een projectie hebt van een gewoon toetsenbord. Als je de dock koopt krijg je ook nog de mogelijkheid je beeld te projecteren op een muur/projectorscherm. Omdat je ook dan nog een toetsenbord hebt, heb je het gevoel dat je aan een volwaardige desktop werkt.

In de achterkant van de telefoon zit een dongel geïntegreerd die je eruit kan halen. Met deze dongel kun je draadloos acties uitvoeren op de telefoon. Denk hierbij aan scrollen, klikken, zoomen, volgende/vorige bij een presentatie etc. De dongel werkt via Bluetooth.

Slecht nieuws voor mensen die de telefoon willen hebben: Mozilla zal deze telefoon niet uitbrengen, maar misschien is er een ander bedrijf die iets ziet in dit concept.

Hieronder is nog een feebs filmpje over de telefoon te vinden: