1 min

Hardwarefabrikant Xigmatek, bekend van haar behuizingen en koelers, komt wederom met een nieuwe processorkoeler. De LOKI SD963 is gericht op gamers met een beperkt budget.

De nieuwe koeler is een tower-model, een ontwerp dat zich meermalen heeft bewezen. De LOKI is slechts 92 * 50 * 134 mm (B * H * L) groot en weegt 330 gram (zonder ventilator). Er is gekozen voor een hoge vin-densiteit waarbij het opvallend is dat hierbij de zijkanten van de koeler dicht zijn zodat lucht alleen door één gang kan gaan. Drie heatpipes van zes mm dik zorgen voor de warmteoverdracht van de base naar de aluminium vinnen.


Zoals de grootte wellicht deed vermoeden is er gekozen voor een 92 mm ventilator. Deze heeft een variabel toerental van 1200 tot 2800 toeren per minuut. Het geluidsniveau zou hierbij 20 tot 28 dBA zijn. De ventilator zit vast aan de koeler door middel van rubberen schroeven. Dit gaat onder andere hinderlijke resonantie tegen. De mogelijkheid om de koeler met een tweede, 92 mm, ventilator uit te rusten is ook aanwezig.


De processorkoeler biedt ondersteuning voor LGA1366, LGA1156, AM3/AM2(+) en nog het bekende LGA775. Een eventuele prijs is nog niet bekend, maar zoals gezegd richt deze koeler zich op de budget-markt. Gezien Xigmateks huidige aanbod zal de prijs van de LOKI ongeveer 20 euro worden.