1 min

Tags in dit artikel

,

Google heeft zijn url-verkorter geopend voor iedereen, vorig jaar december startte Google zijn eigen url-verkorter al, maar die was alleen beschikbaar via de Google Toolbar en de RSS-dienst Feedburner. Nu heeft Google een website waar iedereen zijn urls kan verkorten.

Volgens Google is Goo.gl de snelste, veiligste en betrouwbaarste url-verkorter op internet. De website maakt gebruikt van een Spamfilter van Gmail en de snelheid van de verkorter is ook verdubbeld. Eerder in mei is Goo.gl gekozen tot beste verkorter van het web samen met twt.tl door de site Watch Mouse. Twt.tl wordt echter alleen gebruikt voor links die op Twitter gezet worden.

Je hebt ook de mogelijkheid om statistieken te bekijken over hoe vaak er op de link geklikt is, waar die bezocht is en met welk besturingssysteem die bezocht is. Daarvoor moet je wel ingelogd zijn met een Google-account. Als Goo.gl een link genereert maakt die ook automatisch een QR code aan, daarmee heb je de mogelijkheid om hem in te scannen op je smartphone en zo gelijk naar de site te surfen.