Steve Jobs verklaarde gisteren dat Apple niet werkt aan een zeven inch-variant op de iPad. Er zou één grote reden zijn om een dergelijk apparaat niet te ontwikkelen en dat is omdat zeven inch volgens Jobs simpelweg te klein is. De CEO van Apple lijkt hiermee een gevoelige snaar te hebben geraakt bij de Co-CEO van RIM.

Jim Balsillie heeft op zijn blog uitgehaald naar Apple. Balsillie beschuldigt Apple van het creëren van een ‘distortion field’, waarin Apple alle waarheden ombuigt om er zelf beter uit te komen. Zo zou Jobs gisteren beweerd hebben dat Apple’s iPhone de RIM-smartphones voorbij gestreefd is, maar om dit te kunnen doen gebruikte Jobs oude cijfers van RIM tegenover de meest recente cijfers van Apple.

Balsillie kon tevens niet uit over de opmerkingen over tablets met een scherm van zeven inch. Jobs beweerde dat tablets van zeven inch groot genoeg zouden zijn als de fabrikant en voldoende schuurpapier bij zou leveren om de grootte van de vingers te kunnen reduceren tot een kwart van de originele grootte.

Balsillie gaf aan dat Apple zijn klanten benadeelde door ondersteuning voor Adobe Flash moedwillig uit iOS te weren. Verder gelooft Balsillie dat tablets van zeven inch groot een aanzienlijk aandeel in de markt voor dit producttype zullen veroveren.