2min

Tags in dit artikel

, , ,

HP heeft de nieuwe Palm Pre 2 aangekondigd, deze zal echter alleen in Frankrijk, de Verenigde Staten en Canada verkocht worden. Of deze op een later tijdstip alsnog in Nederland beschikbaar zal worden is niet bekend gemaakt.

Nadat HP het bedrijf Palm heeft overgenomen, heeft het niet stilgezeten. HP is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van een Tablet met het Palm WebOS en heeft gisteren de Palm Pre 2 aangekondigd, het toestel zal draaien op het besturingssysteem WebOS 2.0 wat van oorsprong door Palm is ontwikkeld en nu wordt doorontwikkeld door HP. Tevens zal het toestel beschikken over een 3.1-inch touchscreen en een 5-megapixelcamera, daarnaast wordt hij geleverd met 1GHz Omap3630-processor en 16GB intern geheugen. De Palm Pre 2 zou de opvolger moeten zijn van de originele Palm Pre, deze zal ook net zo als de originele Palm Pre een uitschuifbare toetsenbord krijgen. Amerikaanse gebruikers kunnen ook bellen via Skype, het lijkt erop dat dit niet ondersteund zal worden voor Europese gebruikers.

De Palm Pre 2 zal het eerste toestel zijn die gebruikt maakt van HP’s nieuwe versie van het WebOS besturingssysteem. Volgens de producten is het gebruik van sociale netwerken verbeterd en ook flash 10.1 zal standaard ondersteund worden. Palm zal deze week nog de Pre 2 op de markt brengen, tot nu toe is alleen bekend dat het toestel in Frankrijk verkocht zal worden. Ook zal er een cdma-versie uit komen welke bedoelt is voor de Verenigde Staten en Canada.