1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Palm Pre gaat volgens de webshop BelSimpel in februari officieel in Nederland uitkomen. De Palm Pre is het eerste toestel van Palm dat draait op Palms eigen besturingssysteem, WebOS. Dit OS draait volledig om internet en synchronisatie met internetdiensten. Een internetverbinding is dan ook een must.

De webshop kondigt eigenlijk de directe beschikbaarheid van het toestel aan, maar dan spreken we over grijze import. In Nederland is het toestel namelijk nog altijd niet beschikbaar, maar in bijvoorbeeld Duitsland en de Verenigde Staten is het toestel wel beschikbaar. De webshop BelSimpel importeert de Duitse QwertZ-versie van het toestel en biedt deze aan. De webshop deed dit eerder ook al met de Motorola Milestone, een Android-toestel dat draait op Android 2.0.

Het toestel moet ervoor zorgen dat Palm weer succesvol wordt in de smartphonemarkt. In het beginstadium van de smartphonemarkt was Palm een dominerend merk. Palm had namelijk toentertijd de beste smartphones die draaiden op Windows Mobile. Palm is echter niet meegegaan met de ontwikkelingen, waardoor het merk toch een beetje in de vergetelheid raakte. Palm wil nu terugslaan met de Palm Pre en het nieuwe besturingssysteem WebOS.

De website BelSimpel claimt dat de Nederlandse release voor februari gepland staat, dan komt de QWERTY-versie beschikbaar met een Nederlandse interface. Er is echter nog niets bevestigt door Palm. De officiele Palm-website stelt dat het toestel binnenkort beschikbaar komt, maar rept dus niets over februari als releasemaand.