2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

HP heeft bekend gemaakt Palm over te nemen voor bijna 1 miljard dollar. HP is bereidt een bedrag te betalen van 5.70 dollar per aandeel, wat na de slotkoers van woensdag z’n 23% meer is dan de huidige waarde. De aandelen plus de lopende schulden van Palm komt het kostenplaatje voor HP op ongeveer 1,2 miljard dollar uit.

De mobiele oorlog lijkt nu nog groter te worden, hoewel de meeste fabrikanten aanhaken op het Android platform van Google voor hun mobiele software, zal HP dit dus niet gaan doen en zullen zij Palm WebOS verder gaan doorontwikkelen en opnieuw in de markt zetten. Dit zorgt ervoor dat de overvolle markt van mobiele software nog drukker gaat worden. Momenteel zijn Android en iPhoneOS al enorm populair, gevolgd door Blackberry, dit jaar komen er echter ook nog grote updates van Windows Phone (Microsoft) en Symbian (Nokia), wat ook niet de allerminste zijn. Als HP erin slaagt om Palm WebOS alsnog goed op de kaart te zetten zou dat een mogelijk 6e besturingssysteem worden voor mobiele telefoons.

Palm WebOS is door veel reviewers als zeer positief ervaren, er waren nog wel wat minpunten te vinden maar niet onoverkoombaar. De release van Palm WebOS op de Palm Pre telefoon tegelijk met de nieuwe iPhone van Apple was echter erg ongelukkig gekozen, hierdoor heeft de Palm telefoon en het besturingssysteem wellicht te weinig aandacht gekregen.

Het gaat al een tijdje niet zo goed met Palm en er zijn al langer overname geruchten, recent werd bekend dat Palm dan ook echt in de etalage staat en sindsdien zijn alle mogelijke partijen voorbij gekomen, HTC, RIM (BlackBerry), Dell, Lenovo en zo kunnen we nog even doorgaan.

Voor HP is het zeker geen slechte investering, met de huidige productlijnen van de iPaq die volledig op Windows draaien en toch niet echt door kunnen breken is Palm WebOS wellicht een beter alternatief, maar ook voor de tablets die HP momenteel ontwikkeld zou het een ideaal besturingssysteem kunnen worden.