1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony heeft een nieuwe 12x Blu-ray-brander aangekondigd. Bij de brander wordt Cyberlinks Media Suite 8 geleverd, met deze software is het mogelijk om niet alleen Blu-ray-films te bekijken, maar ook 3D-films. Volgens de verwachtingen zal de brander deze maand uit komen.

De brander geeft je de mogelijkheid om enkelzijdige bd-r-schijfjes met een snelheid van 12x te branden, een dubbelzijdige schijf is te branden met een snelheid van 8x. Niet alle schijven kunnen met een snelheid van 12x beschreven worden, bij de 6x-recordables is dit wel al mogelijk. Naast Blu-ray -isks kan de Blu-ray-brander ook gewoon dvd’s en cd’s branden. De Blu-ray-brander wordt aangesloten via een SATA-interface en past in elk standaard 5,25 inch slot.

Met de software die erbij wordt geleverd, is het niet alleen mogelijk om 3D-films te bekijken, maar ook om hd-video’s op te nemen, te bewerken of gewoon af te spelen. De Blu-ray-brander zal als type BWU-500S op de markt komen. Sony heeft nog geen adviesprijs bekendgemaakt, ook is de precieze releasedatum niet bekend.