2min Devices

Mobiel met touchscreen en toetsenbord erg geliefd

Uit onderzoek van bureau Jakajima is gebleken, dat een meerderheid van de mensen in Nederland en België, het liefste een mobiele telefoon hebben met zowel een touchscreen als een fysiek toetsenbord.

Mobiel met touchscreen en toetsenbord erg geliefdVoor het onderzoek heeft Jakajima honderden Nederlanders en Belgen ondervraagd. Hiervan heeft 52 procent aangegeven dat een telefoon met touchscreen en toetsenbord hun ideale toestel is. Daarnaast wil een kwart van de ondervraagden een telefoon met enkel een fysiek toetsenbord. Slechts 21 procent geeft de voorkeur aan een toestel met enkel een touchscreen, zoals de iPhone of de Samsung Galaxy S. Bij de consument lijken de "oude" mobieltjes met een numeriek toetsenbord langzaam te verdwijnen, maar een kleine drie procent houdt vast aan deze telefoons als het ideale toestel.

De resultaten van het onderzoek zijn vooral opvallend omdat ze niet geheel overkomen met de werkelijkheid. Er gaan namelijk maar weinig telefoons over de toonbank met daarop een toetsenbord en een touchscreen. De toestellen met enkel een touchscreen domineren de smartphone-markt momenteel volledig. Daarnaast doen de BlackBerry’s of toestellen die daar op lijken het ook goed.

Hoe representatief het onderzoek precies is, kan moeilijk worden bepaald. Het onderzoeksbureau benaderden de respondenten enkel via Twitter. Daarnaast zijn er geen cijfers bekend gemaakt over de relatie tussen Nederlandse en Belgische klanten.

Bron:Elsevier