Het is Google niet gelukt om de deadline te halen van eind 2010 voor het nieuwe besturingssysteem ChromeOS. De CEO van Google Eric Schmidt heeft dit gemeld op de Web 2.0 Summit in San Francisco.

Eric Schmidt heeft medegedeeld dat ChromeOS "over enkele maanden" beschikbaar zal zijn waaruit we dus kunnen concluderen dat het waarschijnlijk het eerste kwartaal van 2011 zal zijn. Over Android Gingerbread zei Schmidt dat die binnen enkele weken zal verschijnen.

Op de vraag of ChromeOS behalve op netbooks ook op tablets kan draaien gaf Schmidt meest makkelijke antwoord: "ChromeOS is open source dus het kan op elk apparaat draaien." Wel maakte hij daarbij de opmerking dat Google de focus heeft liggen op netbooks, bij het ontwikkelen en designen van het besturingssysteem gaat Google uit dat het gebruikt wordt op een netbook.

Ook werd er de vraag gesteld aan Schmidt wat volgens hem het verschil is tussen Android en ChromeOS. Schmidt zei hierop dat ChromeOS meer moeten worden gezien als een extensie van de Chrome browser, een soort grotere broer dus. Ook zei hij dat Android meer geoptimaliseerd is voor Touch gebaseerde applicaties terwijl ChromeOS meer is ontwikkeld vanuit het oogpunt dat er een fysiek toetsenbord aanwezig is.

Schmidt gaf niet de exacte reden aan waarom ChromeOS is uitgesteld maar volgens de geruchten zou dat vooral te maken hebben met de de WebApp store die bij het besturingssysteem wordt geleverd. Deze WebApp store komt er ook voor de Chromebrowser en maakt het mogelijk om kleine applicaties te installeren op een systeem, het is niet mogelijk om andere applicaties behalve die uit de WebApp store te installeren op een systeem met ChromeOS.