Het lijkt erop dat Samsung een goed gevoel heeft over Windows Phone 7, de telefoonfabrikant is van plan om volgend jaar het meeste Windows Phone 7-toestellen te fabriceren. Android zou op de achterbank plaats moeten nemen want Samsung ziet meer in Windows Phone 7. Ook het gebruik van hun eigen besturingssysteem Bada zal een stuk minder worden.

Hoewel Samsung groot succes heeft geboekt met Android-toestellen zoals de Galaxy S, lijkt het erop dat de fabrikant meer in Windows Phone 7 gelooft. Volgens de bron zou van alle smartphones zo’n 60 procent Windows Phone 7 meekrijgen en nog maar 30 procent gebruik gaan maken van Android. Ook lijkt het erop dat Bada zijn beste tijd heeft gehad, volgens de bron zal nog maar 6% van de nieuwe toestellen met dit besturingssysteem worden geleverd. Dit alles zou een manager van Samsung gezegd hebben tegen AsiaOne, een Aziatische nieuwssite.

Ook HTC is zeker niet vies van Windows Phone 7, echter wilde deze telefoonfabrikant wat minder details los laten over de productie. Volgens een Manager van HTC zou de fabrikant zich op beide fronten in gaan zetten en zowel toestellen met Windows Phone 7 als Android produceren. De telefoonfabrikant LG laat weten het geheel andersom te gaan doen, zij laten Windows Phone 7 zo goed als links liggen en focussen zich voornamelijk op Android.