2min

Tags in dit artikel

, ,

De vice-president of engineering voor Google Android, de heer Andy Rubin, heeft tijdens een presentatie op het evenement Dive Into Mobile een tablet van Motorola laten zien, welke draait op Android Honeycomb. De tablet van Motorola zal in twee verschillende maten op de markt komen, een 10-inch versie die gepresenteerd werd door Ruben, daarnaast komt er ook nog een 7-inch versie op de markt.

Een aantal bloggers van de website Android Guys, hebben een screenshot van Android Honeycomb in handen gekregen die ook te zien is in dit artikel. Ook hebben zij de specificaties van de tablets van Motorola in handen gekregen. De specificaties zijn voor beide modellen hetzelfde alleen de grootte van scherm verschilt. De naam die de tablets gaan dragen wordt Motorola Everest.

Beide tablets zullen voorzien zijn van twee camera’s, een 5 megapixel camera aan de voorzijde en een 2 megapixel camera aan de achterzijde. De tablets draaien op een krachtige NVIDIA Tegra 2 T20 Dual-Core processor, verder zijn ze voorzien van 32 GB intern geheugen en een gyroscoop, de tablets ondersteunen WiFi, UMTS, CDMA en LTE.

Zoals al eerder duidelijk werd gaan de tablets draaien op Honeycomb, deze nieuwe Android-versie is speciaal bedoelt voor tablets en zal over enkele weken tot een paar maanden beschikaar komen. De exacte lanceerdatum is alles behalve duidelijk. De grote vraag is hoever Google is met Android Honeycomb, dat Motorola nu al over een werkende versie beschikt zou wellicht kunnen betekenen dat deze versie al bijna klaar is. Wellicht is Google al aanbeland bij de release candidate fase, dit terwijl Android Gingerbread pas vorige week verscheen. Android 2.3 Gingerbread welke vorige week beschikbaar kwam bood echter nog maar slechts beginnende ondersteuning voor tablets.