2min

De nieuwste versie van de tablet-variant van Android, Android Honeycomb, is door Google vrijgegeven. Het gaat hierbij om versie 3.2 , welke reeds te downloaden is door de eigenaren van een Motorola Xoom-tablet.

De update voor Honeycomb biedt Android-applicaties, die nog niet zijn voorbereid op de schermgrootte van tablets, de mogelijkheid om alsnog fullscreen te draaien. In versie 3.2 van Android zullen deze applicaties dus niet langer met zwarte balken om de randen worden weergegeven.

Honeycomb is verder geschikt gemaakt voor tablets met een schermgrootte kleiner dan 10 inch, hierdoor kunnen we binnenkort ook veel 7-inch Android tablets verwachten. Ook is de ondersteuning voor de Qualcomm-chips flink verbeterd, in eerste instantie werd Honeycomb exclusief ontwikkeld voor Tegra 2-chips van nVidia.

Google heeft samengewerkt met Motorola om Android 3.2 zo snel mogelijk uit te kunnen brengen voor de Xoom. Andere bedrijven zullen zelf de updates voor hun tablets moeten ontwikkelen en uitrollen, uiteraard krijgen zij wel de broncode van Android 3.2 om dit te doen.

Dit is hoogstwaarschijnlijk ook meteen de laatste versie van Android die specifiek voor tablets is bedoeld. De volgende versie van het Android besturingssysteem zal een samenvoeging worden van Honeycomb en Gingerbread, hiermee worden de mobiele en de tabletversie weer samengevoegd en zal het besturingssysteem op beide apparaten goed functioneren. De naam voor deze nieuwe versie is ook al enige tijd bekend, dat is Android Ice Cream Sandwich. De release van deze versie wordt dit najaar verwacht.