De GeForce GTX570 en -580 staan bekend om de goede prestaties tegen een relatief lage temperatuur, toch is de standaardkoeling voor velen vaak een doorn in het oog. Inno3D kwam om die reden eerder al met ’s werelds eerste watergekoelde GeForce GTX580. De videokaartfabrikant heeft nu ook een apart koelblok voor de GeForce GTX570 en -580 aangekondigd, genaamd iChill VC26.


De koeler herbergt drie ventilatoren, waarmee de temperatuur volgens Inno3D ongeveer 30 graden omlaag kan worden gebracht in vergelijking met het referentiemodel van de videokaarten van nVidia. De ventilatoren meten tweemaal 8 centimeter en éénmaal 9 centimeter.

Naast de drie ventilatoren bevat de koeler maar liefst 112 koelvinnen, waar de warmte door vijf heatpipes naar toe wordt geleid. Als laatste is er ook een plaat voor op het PCB meegeleverd, waarmee het geheugen en de stroomvoorziening gekoeld kan worden.

Hoe hoog de geluidsproductie van de ventilatoren is, werd door Inno3D niet bekend gemaakt. Antwoorden op wanneer de koeler precies uit wordt gebracht en tegen wat voor prijs moeten we je wegens gebrek aan verdere informatie tevens schuldig blijven.