2min Devices

CES 2011 in teken van Sandy Bridge en Tablets

De CES 2011 beurs welke aanstaande donderdag van start gaat, zal voornamelijk veel aandacht betekenen voor de nieuwe Sandy Bridge processoren van Intel, waarover we gisteren al uitgebreid verslag deden. Daarnaast worden er enkele tientallen tablet introducties verwacht van diverse fabrikanten.

CES 2011 in teken van Sandy Bridge en TabletsLG en Toshiba hebben beide laten weten dat zij van plan zijn om een Android-tablet te introduceren tijdens de CES in Las Vegas, zoals al gezegd draaien deze tablets op het besturingssysteem van Google.

De tablet die LG gaat laten zien is al langer bekend en krijgt de naam Optimus Pad. Volgens de fabrikant is de tablet voorzien van een 8,9-inch touchscreen en Android Honeycomb, verder gaat er het gerucht dat LG ook van plan zou zijn om met een 10-inch versie te komen tijdens de CES.

Over de tablet van Toshiba zijn veelal geruchten bekend en weinig concrete informatie, volgens de fabrikant moet deze tablet de Folio 100 gaan vervangen die duidelijk niet zo’n succes was bij de consument. De tablet van Toshiba zal tijdens de CES aan het publiek worden getoond en is voorzien van een nVidia Tegra 2-processor. De tablet heeft een 10-inch touchscreen met een resolutie van 1280×800 en heeft ook een HDMI-uitgang. Ook is er eens USB-poort te vinden op de tablet van Toshiba.

Andere grote fabrikanten waarvan vrij zeker is dat ze met nieuwe tablets gaan komen zijn MSI, Samsung, Acer, Motorola, Asus, RIM (Blackberry) en waarschijnlijk ook HTC.

Bron:GSM Arena