2min

Tags in dit artikel

, , ,

Acer-salesmanager Lu Bing-hsian heeft vandaag tegenover computerworld bevestigd dat zij een tablet uit gaan brengen met een Sandy Bridge processor. De tablet zal in de eerste helft van 2011 op de markt komen, in totaal worden er twee of drie tablets uitgebracht met deze processor door Acer.

Acer zal met zowel een 7-inch tablet op de markt komen als met een grotere 10-inch variant. Beide tablets zullen een touchscreen hebben en beschikken over een Sandy Bridge processor van Intel. De mobiele quad-core processoren van Intel hebben allemaal een TDP van 45 watt, het lijkt er dus op dat die modellen niet in aanmerking gaan komen voor de tablets. Het meest voor de hand liggen de dual core varianten met 4 threads welke een TDP hebben van 17 of 18 watt.

De keus van Acer om een Sandy Bridge-cpu te gebruiken is wel enigszins opmerkelijk, de Sandy Bridge processoren zijn weliswaar goed voor de prestaties van de tablet maar de kosten liggen ook beduidend hoger. Een Intel Atom of een ARM processor is veel goedkoper.

De salesmanager liet ook weten dat de tablets worden voorzien van Google’s mobiele besturingssysteem Android, volgens de verwachtingen zal de tablet beter presteren dan een Sandy Bridge laptop met Windows erop geïnstalleerd. Vooral op grafisch gebied zullen de tablets van Acer een stuk beter scoren dan de normale tablets. Eerder kondigde Acer de tablets al aan op basis van Nvidia’s Tegra2 chipset en een dualcore-processor van Qualcomm, hierdoor komen de uitspraken van Lu Bing-hsian niet echt overheen met de aankondigingen van Acer.